фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияПродължава международната драма с Асандж. Британски съд започна

...
фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияПродължава международната драма с Асандж. Британски съд започна
Коментари Харесай

И Британският съд се намеси в екстрадирането на Джулиан Асандж

фото: Cancillería del Ecuador, Уикипедия

Продължава интернационалната драма с Асандж. Британски съд стартира през днешния ден да преглежда жалбата на Съединени американски щати по отношение на отхвърли за изгонването на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж, съобщи Франс прес, представена от.

Едуард Фицджералд, юристът на 50-годишният австралиец, който от две години и половина е затворен в строго охранявания затвор " Белмарш ", в началото сподели, че клиентът му не може да се включи в съвещанието посредством видеовръзка, тъй като пие мощни медикаменти и не се усеща в положение да взе участие в съвещанието, само че по-късно няколко пъти се включи от пандиза, съобщи Асошиейтед прес.

През януари Асандж означи огромна победа, откакто английското правораздаване отхвърли молбата за изгонването му в Съединени американски щати. Американските управляващи обаче апелираха решението.В Съединени американски щати на Асандж са повдигнати 18 обвинявания и той може да бъде наказан на 175 години затвор.Юристи, настоящи от името на управляващите на Съединени американски щати, обявиха пред апелативния съд, че решението на съда от по-долна инстанция, с което настояването за изгонването на Асандж бе отхвърлено, е погрешно, отбелязва Ройтерс.

Според американските адвокати аргументът, че Асандж не може да бъде екстрадиран, тъй като има душевен проблеми, не е задоволителен, с цел да не бъде изправен той пред американското правораздаване. Именно този мотив е обект на обжалване от Съединени американски щати пред апелативния съд. Американската страна слага под подозрение изказванията, че има заплаха Асандж да се самоубие, въз основа на които през януари бе отказано неговото изгонване.Ако американската страна загуби и делото пред апелативния съд, ще има още единствено една опция за обжалване. За тази цел Вашингтон ще би трябвало да сезира английския Върховен съд, за който обаче няма гаранция, че ще се съгласи да преглежда делото.В случай, че американската страна завоюва делото, това също няма да бъде неговият край, тъй като то ще бъде изпратено за разглеждане от съд, който да се произнесе по същината на разногласието.Американските управляващи през днешния ден уведомиха английските съдии, че в случай че те се съгласят да екстрадират създателя на Уикилийкс, той може да излежи наложената му в Съединени американски щати присъда в затвор в родната си Австралия. Адвокатът му обаче съобщи, че към този момент Австралия не се е съгласила да одобри Асандж, в случай че той бъде наказан в Съединени американски щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР